Integritetspolicy

När du anmäler dig till en kurs eller till vårt nyhetsbrev lagrar vi uppgifterna du angett för att vi ska kunna kontakta dig. Vi lagrar uppgifterna enligt GDPR, EU:s allmänna dataskyddsförordning.

Vad vi lagrar och varför

De personuppgifter som Retorikhuset Kommunikation AB samlar in, behandlas för att vi skall kunna fullgöra och hantera såväl våra (Retorikhuset) förpliktelser som dina önskemål. Syftet är att du ska få en bättre upplevelse av vår webbplats och våra erbjudanden.

Retorikhuset kan komma att behandla lämnade och inhämtade personuppgifter för administration, att tillhandahålla tjänster och hantera prenumerationer.

Öppna kurser

För anmälan på någon av våra öppna kurser behöver vi lagra kunduppgifter om varje deltagare.

Namn, e-post & telefon lagrar vi för att kunna ha kontakt med kunden, men e-post används även i marknadsföringssyfte för de kunder som väljer att ta del av det.

Befattning lagrar vi dels för att kunna anpassa kurserna efter de kunde som har anmält sig, men även i marknadsföringssyfte för de kunder som väljer att ta del av det.

Postadress lagrar vi för att kunna skicka eventuell faktura och/eller kursmaterial till kunden.

Fakturauppgifter lagrar vi för att kunna skicka faktura till kunden, samt för att upprätthålla bokföringslagar.

Meddelande lagrar vi för att vi ska veta kundens personliga önskemål. Om kunden har fyllt i särskilda kategorier av känsliga personuppgifter (t ex allergier, religiös tillhörighet eller politiska åsikter) kommer dessa att tas bort manuellt.

Hur kunden hittade oss lagrar vi för att förstå vilka av våra marknadsföringskanaler som fungerar bäst.

Godkännande av lagring av uppgifter lagrar vi för att upprätthålla marknadsföringslagen.

Godkännande av marknadsföring lagrar vi för att upprätthålla marknadsföringslagen.

IP-adress lagrar vi för att upptäcka bedrägeriförsök.

Personuppgifter för deltagare du ger oss i egenskap av beställare

Du som delger oss personuppgifter för deltagare och personal i er verksamhet ansvarar för att du har rätt att delge oss den informationen. Vi behandlar dessa personuppgifter enligt vår integritetspolicy.

Kontaktformulär

För personer som använder vårt kontaktformulär lagrar vi namn, e-post och telefon för att kunna ta kontakt med personen. Vi lagrar även meddelandet för att veta vad personen vill ha svar på.

Eventuella personliga uppgifter som skickas in via meddelandefältet (t ex allergier, religion eller politiska åsikter) kommer att tas bort manuellt.

Nyhetsbrev

För personer som använder vårt nyhetsbrevformulär lagrar vi namn, e-post och telefon för att kunna ta kontakt med personen.

Vart kunduppgifterna lagras

När uppgifter skickas in via vårt anmälningsformulär lagras de i en databas som befinner sig på en server som hanteras av vårt personuppgiftsbiträde Binero AB.

Uppgifter som skickas in via vårt kontakt- eller nyhetsbrevformulär mailas till oss och lagras dels på en mailserver som hanteras av vårt personuppgiftsbiträde Binero AB och flyttas sedan till ovanstående databas.

För de som väljer att ta del av vår marknadsföring lagrar vi även e-postadressen i en databas på en server som hanteras av vårt personuppgiftsbiträde Get A Newsletter Scandinavia AB.

Kopior på fakturor med fakturauppgifter sparas på en server i vår lokal på Brunnsgatan 16 i Nyköping.

Hur länge vi lagrar kunduppgifter

Vi lagrar kunduppgifter i 1 år efter senaste kontakt med kunden, men fakturauppgifter är vi tvungna att lagra i bokföringen i 7 år p.g.a. bokföringslagar.

Rätten att återkalla samtycke

Du har enligt GDPR alltid rätt att återkalla ditt samtycke att vi hanterar dina kunduppgifter eller invända mottagande av direktmarknadsföring. Om du har ett sådant önskemål så hanterar vi det inom 30 dagar.

Rätten att få tillgång till, ta bort eller ändra personuppgifter

Hör av dig till oss om du vill få tillgång till vilka personuppgifter vi har om dig eller om du vill ändra något. Dessa önskemål hanterar vi inom 30 dagar.

Om du önskar att tas bort från våra system, så gör vi det inom 30 dagar efter att vi har tagit del av ditt önskemålet.

Rätten att lämna klagomål

Om du vill klaga på vår hantering gör du det till Datainspektionen, som är tillsynsmyndighet, t ex på genom att besöka deras hemsida.

Personuppgiftsansvarig

Retorikhuset Kommunikation AB
Brunnsgatan 16
611 32 Nyköping

Kakor

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra besökarnas upplevelse och för att förstå deras beteende.

För att undvika att kakor används går det att i webbläsaren stänga av funktionaliteten. Läs mer på Mina Cookies.

Google Ads & DoubleClick

Kakor: 1P_JAR & IDE

Kakorna används av Googles annonsverktyg för att mäta användarens beteende om en annons har klickats på för att nå hemsidan.

Google Tag Manager

Kakor: dc_gtm

En tillfällig kaka som används av verktyget Google Tag Manager, som vi använder för att styra hemsidans tredjepartstjänster. Den förfaller 10 minuter från det att den sattes eller senast uppdaterades.

Google Analytics

Kakor: _utma, _utmb, _utmc, _utmz, _ga & _gat

Kakorna används av webbanalysverktyget Google Analytics för att lagra information om ditt besök på webbplatsen. Om du specifikt inte vill bli spårad av Google Analytics finns det ett webbläsartillägg som hjälper till med just det.

Hotjar

Kakor: _hjIncludedInSample

Kakan sätts när en användare väljs ut för att beteendet ska spåras på hemsidan.

Google-spårning av inloggade användare

Kakor: pref, nid, hsid, apisid, sid, ssid, sapisid, gaps, lsid, beat, uls, consent & dv

Om du är inloggad med ditt Google-konto när du besöker webbplatsen kommer dessa kakor användas för att spåra ditt beteende. Läs mer om detta hos Google